1år... vart tog tiden vägen?

Ja som titeln säger så vart tog egentligen tiden vägen?
Jag kommer ihåg det mesta som om att det var igår. Vid denna tiden på dygnet för ett år sen så hade mina värkar börjat, men var inte så starka. Sen var det som att efter midnatt så satte de igång rejält och vid 5-tiden på morgonen så åkte vi sakta med säkert över till Södertälje Sjukhus där 4timmar och 43minuter senare så dök han upp. Min solstråle och den som tog mitt hjärta med storm, Daxten Algot Hyun-Woo Ahlin.



Det är mycket som har hänt under tiden och många nya både roliga och kanske mindre roliga saker man har lärt sig under tiden, men det är erfarenheter =)

Så nu blir det firande till tusen. Imorn så kommer släkten för att fira och på Söndag så är det vännerna som är varmt välkommna till våran lya. Det kommer nog bli en del springande upp och ner då det inte finns någon portkod eller nått sätt att "buzza" upp portdörren men men...

Det är ju faktiskt inte bara Dax som fyller år denna vecka, utan Sofia fyller också år imorn, pappas moster Karin på torsdag och chefen på lördag om jag har fattat det rätt.

Ja då imorn så blir det mycket att göra, både före och efter jobbet. Ses i veckan ;-)


En klapp på huvudet

Det tycker jag att jag är värd. Gick upp kl.7 imorse med Dax och har redan hunnit med att ge honom frukost, få i mig själv frukost, städat, satt igång en maskin med tvätt, och gjort kaffe till mig och pappsen som kom precis. OCH jag har ca 30min kvar tills jag ska ta mig till jobbet. Så nu när Dax leker med morfar så passar jag på att skriva en snabb liten rad.

Jill du är hjärtligt välkommen att inviga din säng när du vill.

äntligen...

... Så är Dax saker äntligen här och mammsen behöver inte pendla mellan stockholm-södertälje-flemingsberg varje vardag. Men skrutten har svårt att sova men nu så ligger skrutten i min säng ett tag innan jag flyttar över honom till hans rum igen. Kanske är det ovanan att sova själv i ett rum. Några tips på vad man kan göra för att han ska känna sig tryggare?

Idag så inköptes Jills säng/Bäddsoffan (ja hon har redan förvarnat mig att hon kan komma att bo på den soffan endel helger hehe), ett soffbord, en skohylla samt lite annat krimskrams, men jag hittade inte gardiner eller tyger till gardiner på IKEA så det blir nog att kuta runt nu i några dagar (dvs imorn och på tis) och leta lite. Kan knappt vänta tills soffan kommer imorn. Jag och pappa tänkte vara duktiga och kanske ta hem den själva, men vaffan två paketvagnar och 5 stora paket fick ju inte rum i bilen haha så det är bara att vänta med spänning.

och kan tillägga att nedräkningn fortsätter till dagen DAX vilket är fortfarande på onsdag. Ni som kommer på Söndag får gärna messa eller nått för att säga till om ni kan komma eller ej... Har redan fått några svar och av de viktigaste =)

Nä snart lägg dax för mammsen... ska ju faktiskt fixa så att Dax är klar när morfar kommer för att passa honom innan mamma åker för att tjäna lite pengar så vi kan överleva. =)

Love ya'll

Närmar sig med storm steg...

... Ja Daxtens födelsedag dvs. Om en vecka så är det stora dagen. Att tänka på allt som hänt under bara ett år så kan listan bli lång.

Jag kan då tillägga att jag vet att det är fler som följer min blogg (JIPPIIIII!!!!)!! Tänka sig att man kan bli glad för en sån liten sak hehe...

Ja vad mer har hänt? Jo 2 dagar irad nu så har jag stött på både Lotta och hennes lilla Lee samt Heidi och hennes lilla Elias på pendeln påväg till jobbet... Vad är oddsen?

Ja annars så har det inte hänt så mycket. Köks golvet är snart klart tack vare min under bara far och farbror samt att arbets vecka nr.2 är snart klar.
Allt verkar gå på rälls nu med jobbet =) Dax har kommit i nån konstig fas som gör att han vill bli buren för det mesta eller bara vara nära (vilket är sött i sig) eller så kan han bli ledsen för ingenting alls. Han är rolig min son hehe =)

Jaja nu ska det bli lite kvälls/natt-fika innan lägg dax.


Husmor? Jag? kanske det...

Ja nått har hänt med min diskmaskin =( Antagligen nått som min kära far och farbror gjort när de höll på i köket... hoppas att de lyckas fixa det imorn när de ska komma hit och lägga golvet i köket. Så de menas att jag ikväll ska stå och diska för hand medans jag antagligen lyssnar på Jordin Sparks senaste skiva som jag har blivit helt besatt av på nått konstigt vänster.

Sitter just nu på balkongen eftersom att köket är tömt på mitt bord och stolar, men det finns ju här ute. Men måste bara säga FAN VAD DET BLÅSER!!!! De mörka molnen drar snabbt över Flemingsberg och det ser ut som om att det kommer att börja regna vilken sekund som helst. Det är tur iaf att jag har en inglasad balkong så att jag inte behöver tänka på att mina möbler här ute blir blöta när det regnar.

Jag vet att jag sa att jag skulle lägga upp bilder från renoveringen av lyan här men det blev först och främst på Facebook eftersom att det är enklare att lägga upp bilder där, så det är bara att gå in där och titta eftersom att de flesta som följer denna blogg har mig där.

Som jag skrev i mitt förra inlägg om jag skriver förgäves eller ej blev besvarat =) jag vet iaf att jag har en trogen läsare hehe

Nä nu känner jag att disken kallar... Sen så blir det lite How i meet your mother och 2½ Men
Kanske bloggar imorn... vem vet ;-)

Och livet går vidare...

... Med allt som tillhör.
Daxten kom som sagt hem i fredags medans jag var på jobbet och fick leka av sig med morfar. I helgen så blev det ganska bra med aktivitet för oss båda. Lördagen spenderades med att dra oss upp till Kusensbacke för den årliga "sagolika stigen" som vårat kära STA (Södertälje Teater Amatörer) sätter upp där. För er som inte riktigt känner mig så startades STA för snart 50år sen av min Farmor och Farfar i deras lägenhet och har sedan dess gjort ett stort antal pjäser med både juniorer samt seniorer och avlat fram några kända figurer bara för att skryta lite hehe.
Det var för 28:e året "sagolika stigen" genomfördes och gamla minnen åter upplevdes. Dax var en duktig kille som satt i vagnen med ett smörgåsrån som snacks och kollade och började gnälla när det var slut =)
Det blev ett kärt återseende av personer man vuxit upp med och som inte sett Dax sen han var pytte liten bebis.
Söndagen spenderades med att träffa Mia inne i stan för lite snack, käk och kaffe. Dax verkade charma henne som vanligt, men frågan är nog mer när han inte charmar nån? Tog en snabb detour till Jill efter att jag lämnat Dax hos mina föräldrar (han sover nämligen där tills vi kan flytta över sängen till flempan. så det blir att åka till honom efter jobbet och sedan när han somnat åka hem till flempan eftersom att det är smidigare för mig att ta mig till jobbet därifrån. lite onödig info men men) för att sedan åka hem... blev lite sent men jag klagar inte =)

Det väl det som händer...
Vad har föresten hänt med att kommentera? Inget och säga eller skriver jag förgäves? =P

Fan börjar hata mitt mobila internet... kanske borde fixa internet anslutningen hemma...

Daxten rullar vidare...

Fick precis veta att Daxtens pappa har lagt upp ett nytt klipp på youtube från hans senaste skåne resa.
Så jag tänkte liva upp stämngningen så här mitt i natten med ett sött litet klipp.


Att göra det som är rätt...

...Är fan svårare än något annat.
Jag har varit rätt off sista tiden pga olika orsaker, men en orsak är att jag har gått alldeles för fort fram på så många olika håll. Så nu är det fokus på mig och min familj som gäller...

Tyvärr så var jag tvungen att eliminera en person i detta och det känns förjävligt helt enkelt... Men det är för att jag ska kunna funka som mamma,dotter,syster och vän. Det har aldrig kännt så här kasst men allt här  i livet kan ju inte vara enkelt.

Men jag vet iaf att jag har underbara vänner och Jill och Cat har funnits där för mig att kunna ventilera mig till samt fått lite goda råd.

KÄRLEK

Snart så kommer min lilla pojke hem oxå å då så blir det kram och puss kalas vare sig han vill det eller inte =P MAMMA ÄR KRAMSJUK EFTER SIN LILLA PRUTTUNGE!!!!


Förvirrat tillstånd

Ja vettfasiken vart man ska börja men tror att det kommer att bli nån pause i bloggandet tills jag och mina hjärnspöken har rett ut alla våra små problem. Det är nog för mycket som händer på en och samma gång för att jag ska funka helt.

Kan ju annars lägga till att idag så var det första dan på jobbet. Tack och lov att jag har skit bra arbetskamrater som gör jobbet lite lättare och det är nog det jag behöver då när jag är på jobbet bara tänker på just jobbet.

Tack Jill för att du finns där så jag kan ventilera mig till någon som vet precis hur min lilla hjärna funkar.

Tuff tuff tåg...

Ja då sitter jag och Dax denna morgon på ett tåg ner till Hässleholm och Dax pappa.
Vi får hoppas att denna ca 3½timmar långa resan går vägen eftersom att det är första gången Dax åker tåg så pass länge. Än så länge så har det varit rätt ok med lite smörgåsråns muta samt tagit fram datorn så att han ska kunna lugna ner sig och för hoppningsvis lyckas sussa lite. Som det verkar nu så kommer det nog inte ta en lång stund (just i denna skrivande stund så slocknade han haha).

Nu är frågan vad man själv ska göra medans han sover? kanske sitta vid Facebook och kollalite... Har ju tyvärr inte så mkt annat för mig.
Jag har funderat på de sista dagarna att kanske skapa en till blogg som inte kommer att uppdateras lika ofta men där alla mina tankar och kanske en och annan dikt hoppar in. JAg skulle ha tid med att göra det mensom sagt just nu så är det bara en tanke.

Jag kom nyss på att jag kan ju inte kolla på nån film direkt utan att störa nån då jag glömde hörlurar.. Kanske ska köpa några väl i hässleholm eller i Kristanstad då jag kommer göra ett litet stopp där för att hälsa på de få vänner jag har där nere.

Ja detta får vara it för just nu och så får vi se när man skriver igen... kommer ju ändå ha ca 3½timmas resväg upp till stan igen.

Slut faser och psykologa lite

Ja då börjar renoveringen nå sin slutpunkt. Det är inte mycket kvar att göra... Vardagsrum är till 99% klart och sovrum samt hallen är klara... Det är dax att dekorera snart. Har inte hunnit lagt över bilderna än men jag lovar att de kommer innom en snar framtid. Kanske hinner lägga upp dem på tåget på fredag. Ska ju nämligen åka ner till Skåne och Lämna min lilla pojke hos sin pappa för en vecka så det får vi se hur det går...
Jag kommer ju ha ca 3½timma att roa mig med på tåget hem på fredags kvällen =)

Måste bara tacka Jill och Cat för att ni finns där för att psykologa lite med när det behövs. Älskar er tjejer